KualaLumpur10
Selamat Datang Ke Kualalumpur10 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Kualalumpur10 forum.** DiHarap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. Kualalumpur10 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada scrollock0428@gmail.com(forum help support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli Kualalumpur10 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Kualalumpur10 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat Melayari Kualalumpur10 forum BUKAN SEKADAR FORUM
KualaLumpur10
Selamat Datang Ke Kualalumpur10 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Kualalumpur10 forum.** DiHarap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. Kualalumpur10 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada scrollock0428@gmail.com(forum help support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli Kualalumpur10 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Kualalumpur10 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat Melayari Kualalumpur10 forum BUKAN SEKADAR FORUM
KualaLumpur10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
HomePortalGallerySearchRegisterLog in
KL10 News online
.:Sila click pada gambar dibawah untuk berita online:.
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
KL10 forum games
Description
Link sahabat forum
PROMOTE KAMI
.:Sila copy dan pastekan code dibawah ke laman web anda untuk promosi Forum KL 10:.

Description


 

 Antara Ayam dan Jam Loceng...

Go down 
AuthorMessage
_.-pelangy-._.-ryndu-._
super-moderator
super-moderator
_.-pelangy-._.-ryndu-._

Posts : 126
Join date : 30/04/2009
Age : 32
Location : johor...selangor

Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty
PostSubject: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Antara Ayam dan Jam Loceng... EmptyFri May 01, 2009 11:06 pm

Bila Ayam Berkokok pertama kali (dikampung)
... ..maka bermula lah orang orang kampung yang akan bangun seawal pagi, maknanya hari sudah masuk subuh,siap ambil air wuduk dan bersolat..yang bebudak dah mula bersiap siap nak ke sekolah.yang nak menoreh mula bersiap dengan alat menorehnya.Boleh dikatakan waktu bagi mereka bergerak / berputar sepantas kilat.

Bila Jam loceng berbunyi kali pertamanya(dibandar)
..boleh pulak orang orang kota/bandar ni menarik balik kain selimut."Awal lagi kata mereka"Pukul 6.30 pg masih belum bangun mengeliat panjang.bebudak sekolah baru nak pasang tali kasut terkial kial buku sekolah baru nak cari ikut jadulanya.Bagi mereka masa tidak terlalu penting waktu rehat /relax lebih banyak..

Bila Ayam berkokok kedua kalinya(dikampung)
... .Orang orang dikampung dah tahu maknanya waktu dzohor dah masuk.hari sudah dinihari bebudak sekolah pagi dah menderu pulang dan yang menoreh dah lama balik..sempat makan tengahari bersama anak /isteri sekeluarga.

Bila Jam Loceng berbunyi kali ke 2(dibandar)
... .maknanya diorang lupa nak Off kan jam loceng tu>>sah kejap lagi bateri kong dah pukol 6.30 ptg le tu..tapi belum pulang pulang Jem di serata tempat (heee hee heee) makan tengahari di warung mamak je... (kesiannnnn)

Bila ayam berkokok larut malam (dikampung)
... Mereka akan keluar beramai siap bawak lampu suloh senapang patah RELA keluar jengok kat reban ayam takut takut ada musang ke? ular ke? pencuri ayam ke? kata mereka."Mana ada ayam berkokok kokok ditengah malam?""... .

Bila jam loceng buat hal (bunyi) ditengah malam (dibandar)
... ... ... Siap boleh maki hamun lagi ..berkata."Binawee punya jam loceng""ganggu aku nak tidor je""... lalu diambil jam tu dilntarkan ke dinding,"Besok boleh beli baru>>>jiran jiran di sebelah pun dah terganggu dia punya routine tidur.

_________________
_.-**mencari_damai_di_hati**-._
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin

Posts : 113
Join date : 29/04/2009

Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty
PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Antara Ayam dan Jam Loceng... EmptyWed May 06, 2009 10:19 am

betul2 la lawak ni cam terkena kat btg idung jaaa malu
Back to top Go down
https://kualalumpur10.forumms.net
Kancan Tirana
Comander
Comander
Kancan Tirana

Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 36
Location : kL / Kedah

Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty
PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Antara Ayam dan Jam Loceng... EmptyWed May 06, 2009 11:01 am

Antara Ayam dan Jam Loceng... 54937 :laugh:adoi yaiiiiii....
Back to top Go down
miz_nia
super-moderator
super-moderator
miz_nia

Posts : 278
Join date : 01/05/2009
Age : 33

Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty
PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Antara Ayam dan Jam Loceng... EmptyWed May 06, 2009 3:05 pm

mcm tau2 jer =))
Back to top Go down
http://www.myspace.com/miz_nia
Kancan Tirana
Comander
Comander
Kancan Tirana

Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 36
Location : kL / Kedah

Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty
PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Antara Ayam dan Jam Loceng... EmptyWed May 06, 2009 9:31 pm

tidak syak lagi Antara Ayam dan Jam Loceng... 54937
Back to top Go down
_.-pelangy-._.-ryndu-._
super-moderator
super-moderator
_.-pelangy-._.-ryndu-._

Posts : 126
Join date : 30/04/2009
Age : 32
Location : johor...selangor

Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty
PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Antara Ayam dan Jam Loceng... EmptyMon May 18, 2009 7:20 pm

memang taw pown Antara Ayam dan Jam Loceng... 54937

_________________
_.-**mencari_damai_di_hati**-._
Back to top Go down
Sponsored content




Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty
PostSubject: Re: Antara Ayam dan Jam Loceng...   Antara Ayam dan Jam Loceng... Empty

Back to top Go down
 
Antara Ayam dan Jam Loceng...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KualaLumpur10 :: .::COFFEE HOUSE::. :: .::CERITA LUCU::.-
Jump to:  
KL10 partner

DescriptionDescription

Advertise here
Description

DescriptionDescription

Description