KualaLumpur10
Selamat Datang Ke Kualalumpur10 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Kualalumpur10 forum.** DiHarap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. Kualalumpur10 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada scrollock0428@gmail.com(forum help support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli Kualalumpur10 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Kualalumpur10 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat Melayari Kualalumpur10 forum BUKAN SEKADAR FORUM
KualaLumpur10
Selamat Datang Ke Kualalumpur10 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Kualalumpur10 forum.** DiHarap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .:KENALKAN DIRI ANDA:. Kualalumpur10 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada scrollock0428@gmail.com(forum help support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli Kualalumpur10 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Kualalumpur10 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat Melayari Kualalumpur10 forum BUKAN SEKADAR FORUM
KualaLumpur10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
HomePortalGallerySearchRegisterLog in
KL10 News online
.:Sila click pada gambar dibawah untuk berita online:.
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
  • Description
KL10 forum games
Description
Link sahabat forum
PROMOTE KAMI
.:Sila copy dan pastekan code dibawah ke laman web anda untuk promosi Forum KL 10:.

Description


 

 kisah seram si pemancing

Go down 
AuthorMessage
Kancan Tirana
Comander
Comander
Kancan Tirana

Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 36
Location : kL / Kedah

kisah seram si pemancing Empty
PostSubject: kisah seram si pemancing   kisah seram si pemancing EmptyTue May 05, 2009 10:13 am

Ajis memang kaki pancing, mana saja lubuk & sungai semua dia pergi,
kalau ada yg cakap kat sungai tu ada ikan, ajis mesti pi try mancing
kat situ.

Satu hari masa minum kat kedai kopi Pak Ngah Jiman,
Ajis terdengar rakan2 sekampungnya bercerita tentang satu lubuk baru yg
banyak ikan ditemui kat sungai di kampung seberang, kampung tu agak
jauh & pedalaman sungai tu lebih kurang 5 km dr kampung tu, dekat
tepi pinggir hutan.

Tengahari tu, Ajis dah bersiap nak pegi
memancing kat lubuk yg diceritakan, siap pakai helmet, Ajis masukkan
bekalan minum petang dan pancingnya dlm raga motor. Sepanjang
perjalanan Ajis bernyanyi riang, jauh jugak nak kekampung seberang tu,
dah hampir masuk waktu Asar baru Ajis sampai, teringat pulak dia tak
sempat solat Zohor tadi & dia terpikir, karang kalau terus pi
sungai tu, tak sempat plak solat Asar.

tak lama kemudian Ajis
nampak sebuah surau yg agak uzur kat tepi jalan sunyi kampung tu.
bergegas dia berhenti, ditengoknya keliling tak ada orang, sunyi saja
surau tu.

Ajis segera mengambil wuduk dgn tergesa2 sbb waktu Zohor dah hampir nak habis.


Masa
Ajis di rakaat yg kedua, Ajis tiba-tiba terdengar bunyi suara orang
ketawa. Bulu romanya tiba2 meremang, "Hish, sapa pulak yg gelak2 tu?"
bisik hati Ajis, setiap kali Ajis sujud, Ajis terasa kepala &
tengkuknya berat dr biasa, Ajis tak sedap hati, ni surau tinggal ker,
sbb dah uzur sangat dan alahai, sapa pulak duduk kat tengkuk dia ni.

Sedaya-upaya
Ajis tenangkan hati, selesaikan solat dgn segera, dia nak tinggalkan
cepat surau tu. Bulu romanya semakin meremang-remang sbb suara org
ketawa semakin ramai, ada yg sampai terbatuk-batuk.

Syukur, Ajis
dah berada di tahiyat terakhir, selesai memberi salam ke kanan dan ke
kiri, Ajis meraup mukanya dgn tangan dr atas ubun2 kepala sampai ke
dagu, then tiba-tiba Ajis tersedar.

hehehe...rupa-rupanya dia
terlupa nak tanggalkan helmet masa nak sembahyang tadi, sbb terlampau
nak cepat, bila dia toleh belakang, patutlah dengar orang ketawa,
rupa-rupanya tok imam, bilal dan orang2 kampung yg dtg nak sembahyang
Asar duk gelakkan dia sebab Ajis sembahyang pakai helmet, patut ler
kepala dia rasa berat semacam.

Terus Ajis blah macam tu ajer, tak jadi pi memancing, dia pusing balik, sembahyang Asar kat rumah sendiri sajalah jawabnya..



[~ post by kancantirana36 ~]
Back to top Go down
miz_nia
super-moderator
super-moderator
miz_nia

Posts : 278
Join date : 01/05/2009
Age : 33

kisah seram si pemancing Empty
PostSubject: Re: kisah seram si pemancing   kisah seram si pemancing EmptyTue May 05, 2009 1:30 pm

ape punye bangang la si ajis nih kisah seram si pemancing 54937
Back to top Go down
http://www.myspace.com/miz_nia
Kancan Tirana
Comander
Comander
Kancan Tirana

Posts : 356
Join date : 30/04/2009
Age : 36
Location : kL / Kedah

kisah seram si pemancing Empty
PostSubject: Re: kisah seram si pemancing   kisah seram si pemancing EmptyTue May 05, 2009 1:47 pm

kesian Nenek tuh..terlentang lmao bengong nye Ajis
Back to top Go down
raffey-sama
Leutenant
Leutenant


Posts : 35
Join date : 06/05/2009
Age : 35
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

kisah seram si pemancing Empty
PostSubject: Re: kisah seram si pemancing   kisah seram si pemancing EmptyWed May 06, 2009 6:10 am

AJIS YG SENGAL SANGAT...HAHAHAHAHAHAHAHA....
kisah seram si pemancing 884905 kisah seram si pemancing 884905 kisah seram si pemancing 884905 kisah seram si pemancing 884905 kisah seram si pemancing 884905 kisah seram si pemancing 884905


________________________________________________________________________________________
kipassusahsusahmati
Back to top Go down
http://www.myspace.com/ruffeykun
Admin
Admin
Admin

Posts : 113
Join date : 29/04/2009

kisah seram si pemancing Empty
PostSubject: Re: kisah seram si pemancing   kisah seram si pemancing EmptyWed May 06, 2009 9:37 am

kisah seram si pemancing 441707 hampes sakit perut aku pg ni ketawa ....lawak siak kisah seram si pemancing 441707
Back to top Go down
https://kualalumpur10.forumms.net
miz_nia
super-moderator
super-moderator
miz_nia

Posts : 278
Join date : 01/05/2009
Age : 33

kisah seram si pemancing Empty
PostSubject: Re: kisah seram si pemancing   kisah seram si pemancing EmptyWed May 06, 2009 3:35 pm

mati kejung lah ko TLDM =))
Back to top Go down
http://www.myspace.com/miz_nia
Sponsored content




kisah seram si pemancing Empty
PostSubject: Re: kisah seram si pemancing   kisah seram si pemancing Empty

Back to top Go down
 
kisah seram si pemancing
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KualaLumpur10 :: .::COFFEE HOUSE::. :: .::CERITA LUCU::.-
Jump to:  
KL10 partner

DescriptionDescription

Advertise here
Description

DescriptionDescription

Description